Kategória: ŠportČíslo: 02/2022

V Bratislave maďarské finále

Peugeot Slovak Open je jeden z dvoch najväčších tenisových turnajov na Slovensku. Tento rok sa konal tradične na jeseň v Bratislave a jeho víťazom sa stal Márton Fucsovics. V čisto maďarskom finále zdolal Fábiána Marozsána jednoznačne 6 : 2, 6 : 4.
 
Pre Fucsovica, hrajúceho v Bratislave v pozícii nasadenej dvojky, to bol celkovo piaty singlový titul na okruhu ATP Challenger Tour. Získal zaň prémiu 9 200 eur a 90 bodov do svetového rebríčka.
 
Fucsovics si triumf zaslúžil. Celý týždeň podával na turnaji konštantne dobré výkony. Vďaka triumfu zakončí kalendárny rok 2022 v elitnej stovke svetového rebríčka.
 
Slovákom sa príliš nedarilo
Zo slovenských tenistov sa najďalej dostali – a to len do štvrťfinále – Lukáš Klein a Norbert Gombos. Prvý menovaný podľahol štvrtému nasadenému Čechovi Tomášovi Macháčovi 4 : 6, 7 : 6 (5), 3 : 6.
 
Nádeje sme vkladali najmä do Gombosa, ale ten v pozícii nasadenej trojky nestačil vo štvrťfinále na už spomenutého Maďara Marozsána – 1 : 6, 6 : 3, 3 : 6.
 
Zastúpenie vo finále nemal slovenský tenis ani vo štvorhre. Slovensko--chorvátsky pár Igor Zelenay, Franko Skugor síce na úvod turnaja potešil fanúšikov víťazstvom nad favorizovanou chorvátsko-britskou dvojicou Čačič, O’Mara 6 : 3, 6 : 2, avšak v semifinále nestačil na celkových víťazov. Tými sa stali Denys Molchanov z Ukrajiny a Alexander Nedovjesov z Kazachstanu, ktorí v semifinále zvíťazili nad Zelenayom so Skugorom v dvoch tajbrejkoch.
 
Rozhodlo sa o Djokovičovom osude
 
Zo sveta „bieleho športu“ ešte jedna informácia. Novak Djokovič sa napokon predstaví na prvom grandslamovom turnaji budúceho roka Australian Open, hoci pôvodne dostal zákaz vstupu do Austrálie. Len nedávno austrálska vláda uviedla, že legendárny srbský tenista dostal víza.
 
Napokon – podľa medializovaných informácií – tamojší 
minister pre migráciu Andrew Giles tento zákaz zrušil, a  tak umožnil Djokovičovi hrať v Melbourne.
 
Autor: jan
Foto: Slovenský tenisový zväz (Márton Fucsovics – víťaz turnaja)

 

Retronoviny - dobré noviny pre dobrých ľudí z Ružinova
Evid. č.: EV 4454/11 - ISSN 1338-5739
Vydáva WEON group, a.s.

Design & programming by MK Advertising