Kategória: ŠportČíslo: 02/2020

TOP športové podujatia v roku 2020

 

Rok 2020 bude mimoriadne bohatý na veľkolepé športové udalosti. Najmä v letných mesiacoch si prídu športoví priaznivci naozaj na svoje. Prinášame vám dôležité termíny, ktoré si určite poznačte.

V BIATLONE
Už v týchto dňoch sú ostro sledovanou udalosťou majstrovstvách sveta v biatlone, ktoré sa po šiesty raz v histórii konajú v talianskom stredisku Antholz-Anterselva a potrvajú do 23. februára. Slovenským želiezkom v ohni je, samozrejme, usmievavá Paulína Fialková.
 
MAJSTROVSTVÁ SVETA V ĽADOVOM HOKEJI
V poradí 84. svetový šampionát v hokeji hostí od 8. do 24. mája Švajčiarsko. Hrať sa bude v dvoch mestách – v Zürichu a Lausanne. Slováci sa predstavia v A-skupine v Lausanne a ich súpermi budú Kanaďania, Švédi, Česi, Nemci, Dáni, Bielorusi a Briti. Prvoradým cieľom je postup do štvrťfinále.
 
MAJSTROVSTVÁ EURÓPY VO FUTBALE
S napätím budeme očakávať barážové stretnutia našich futbalistov, najskôr doma s Írskom a v prípade víťazstva v Bosne alebo Severnom Írsku, ktoré rozhodnú o tom, či si zverenci Pavla Hapala zahrajú na európskom šampionáte. Ten sa uskutoční od 12. júna do 12. júla v trinástich európskych mestách. Vyvrcholenie turnaja, čiže semifinálové duely a finále sa odohrajú na slávnom londýnskom Wembley.
 
TOUR DE FRANCE
Získa Peter Sagan ďalší zelený dres? To je už pravidelná letná otázka, ktorú si kladú slovenskí fanúšikovia počas najslávnejších cyklistických pretekov na svete. Termín Tour de France bol tento rok stanovený od 27. júna do 19. júla. Pripomíname, že fenomenálny Sagan získal vlani siedmykrát v kariére zelený dres najlepšieho pretekára v bodovacej súťaži, čím prekonal rekord Nemca Erika Zabela.
 
OLYMPIJSKÉ HRY
Tokio. To je dejisko letných olympijských hier 2020, ktoré sú na programe od 24. júla do 9. augusta. Súťažiť sa bude v 33 druhoch športov a v 50 športových disciplínach. Očakáva sa účasť vyše 11 000 športovcov z viac ako 200 krajín. Do programu olympijských hier sa vracia bejzbal a softbal, novými športmi v Tokiu budú športové lezenie, karate, surfing a skejtbording. Medailové nádeje na Slovensku vkladáme do strelcov, vodákov či chodca M. Tótha. Naopak, P. Saganovi nehrá do kariet náročný horský profil olympijských cyklistických pretekov mužov s hromadným štartom, ktorý vyhovuje skôr vrchárom a navyše o medaily sa bude bojovať 26. júla, čo je iba týždeň po Tour de France.
 
 
pb
Foto: ilustračné foto
 

Retronoviny - dobré noviny pre dobrých ľudí z Ružinova
Evid. č.: EV 4454/11 - ISSN 1338-5739
Vydáva WEON group, a.s.

Design & programming by MK Advertising