Kategória: ŠportČíslo: 01/2024

Stopka vo štvrťfinále, v každom dueli im ušlo päť minút

Hokejbalistom Ružinova nevyšiel záver sezóny, keď vo štvrťfinále play-off podľahli favorizovanej Skalici 1 : 3 na zápasy. Napriek tomu ročník 2023/2024 priniesol viacero pozitívnych momentov. 
 
„Sme veľmi spokojní so sezónou,“ hodnotil kapitán Ružinovčanov Lukáš Farkaš.
 
Ružinovčania tento rok nastúpili do najvyššej slovenskej hokej-balovej súťaže s obmeneným mužstvom – s mladými, nie veľkými skúsenými, ale zato dravými hráčmi. Partia sa tvorila počas celého roka. „Mali sme štyri útoky, to bolo veľmi dôležité, a veľký rozdiel oproti uplynulým sezónam. Mali sme vždy náhradníka, ktorý vedel naskočiť,“ hodnotil pre webový portál hokejbal.sk kapitán družstva.
 
V samotných vyraďovacích bojoch Ružinovčania nemali čo stratiť. Poväčšine každého zápasu boli Skaličanom vyrovnaným súperom. „Tréneri nás pripravili najlepšie, ako mohli, išli sme naplno. V každom zápase nám ušlo päť minút a tam sme prehrali zápas. Aspoň vieme, na čom máme pracovať,“ poznamenal L. Farkaš.
 
Podľa 25-ročného obrancu sa už teraz všetci tešia na júl, keď v Ružinove začnú s prípravou na budúci ročník. „Máme na to, aby sme dokázali viac ako v tejto sezóne,“ nádeja sa Lukáš Farkaš.
 
 
Najproduktívnejším hráčom Ružinova v tejto sezóne bol Miroslav Behúl. V 21 zápasoch nazbieral 15 kanadských bodov za 10 gólov a 5 asistencií.
 

 

 
Výsledky štvrťfinále play-off Slovenskej 
hokejbalovej extraligy:
 
HBK H+H Skalica – Leaders Ružinov 8 : 5 (3 : 2, 4 : 1, 1 : 2)
HBK H+H Skalica – Leaders Ružinov 4 : 6 (3 : 0, 0 : 2, 1 : 4)
Leaders Ružinov – HBK H+H Skalica 1 : 5 (0 : 0, 0 : 1, 1 : 4)
Leaders Ružinov – HBK H+H Skalica 2 : 3 (0 : 0, 1 : 2, 1 : 1)
 
 
Autor: red
Foto: ŠHBK Ružinov

 

Retronoviny - dobré noviny pre dobrých ľudí z Ružinova
Evid. č.: EV 4454/11 - ISSN 1338-5739
Vydáva WEON group, a.s.

Design & programming by MK Advertising