Kategória: ŠportČíslo: 04/2015

Slovensko v druhom koši pred kvalifikačným žrebom MS 2018

 
Zverenci charizmatického trénera Jána Kozáka zaznamenali nevídaný výkonnostný progres a iba tesne im ušla najvýhodnejšia východisková pozícia pred žrebovaním kvalifikačných skupín, v ktorých budú následne prebiehať súboje o svetový šampionát 2018 v Rusku.
 
 
Chlapci s dvojkrížom na hrudi ťahajú viac ako rok trvajúcu deväťzápasovú šnúru bez prehry a v Európe im s najväčšou pravdepodobnosťou bude patriť desiata priečka spoločne s reprezentáciou Rakúska. 
S určitosťou by sa tak mali vyhnúť súperom, ako je Švajčiarsko, Česko, Rakúsko, Taliansko, Dánsko, Bosna a Hercegovina, Francúzsko a Island. Najväčšími prekvapeniami medzi najvyššie nasadenými krajinami sú reprezentácie Rumunska a Walesu. Rumuni boli v deväťdesiatych rokoch jednou z futbalových veľmocí, no postupne klesali takmer až na dno. Z neho sa postupne odrazili a v najbližšom cykle bojov o svetový šampionát sa opäť hlásia medzi elitou. 
Futbalová reprezentácia Walesu má rovnako veľmi silnú generáciu hráčov okolo ťahúňa z Realu Madrid, Balea. V terajšej kvalifikačnej skupine o EURO 2016 im patrí prvá priečka aj vďaka víťaznému gólu madridskej hviezdy v zápase proti  Belgicku (1 : 0).
Európu bude na MS 2018 zastúpenie v podobe štrnástich krajín. Rusko ako organizátor má účasť istú, k nemu pribudne deväť víťazov kvalifikačných skupín a štvorica tímov, ktorá vzíde z baráže.
 
Filip Timár
 

Retronoviny - dobré noviny pre dobrých ľudí z Ružinova
Evid. č.: EV 4454/11 - ISSN 1338-5739
Vydáva WEON group, a.s.

Design & programming by MK Advertising