Kategória: ŠportČíslo: 01/2024

Slovenskému futbalu opäť kraľuje Slovan

Šiesty v sérii a celkovo okrúhly tridsiaty titul si zabezpečili futbalisti ŠK Slovan Bratislava. Ich dominanciu najlepšie vykresľuje fakt, že o víťazstve v Niké lige rozhodli viac ako mesiac pred oficiálnym ukončením sezóny – presne 13. apríla, pričom sezóna 2023/2024 sa skončí odohratím posledných duelov až 18. mája.
 
Slovan získal 22. slovenský titul, vo vitríne má aj osem trofejí pre majstra Československa. 
 
„Belasí“ sú suverénom na slovenskej futbalovej scéne nepretržite od sezóny 2018/2019 (predtým v ročníku 2017/2018 zvíťazil FC Spartak Trnava) a ťahajú najdlhšiu sériu v histórii najvyššej slovenskej futbalovej súťaže. 
 
Prvýkrát v rámci éry bez prerušenia dosiahli majstrovskú pečiatku doma na Tehelnom poli. Stačila im k tomu aj bezgólová remíza s Dunajskou Stredou v piatom kole nadstavbovej časti. Oslavy si prišlo vychutnať vyše 9 100 fanúšikov.
 
Tréner Vladimír Weiss starší priznal, že „v danom stave, v podmienkach, v akých žijeme a s kádrom, je titul pre Slovan povinnosťou, aspoň ja to tak beriem.“ Následne však doplnil, že nie je jednoduché stále vyhrávať a motivovať tím. „Toto mužstvo je skúsené, staršie. Hráči preukázali rešpekt aj klubu, aj mne, dobre pracovali.“
 
Rekordér Pauschek
Za zmienku stojí meno obrancu Lukáša Pauscheka, ktorý oslavuje víťazstvo v najvyššej domácej súťaži už siedmykrát, čím sa stal rekordérom v počte titulov medzi hráčmi. „Je to úžasné, veľmi sa teším a veľmi si vážim, že som ich všetky dosiahol práve so Slovanom. Myslím si, že každý rok býva náročnejší. V tomto sme sa však poučili z predošlej sezóny, keď sme doháňali manko. Nenechali sme nič na náhodu, úspešne sme prepínali medzi ligou a Európou, preto sa už teraz môžeme radovať aj so svojimi fanúšikmi,“ zhodnotil „Paušo“, ako znie prezývka 31-ročného Bratislavčana.
 
Držíme palce v boji o Ligu majstrov
Slovan tak bude v najbližšej sezóne opäť reprezentovať náš futbal v prestížnej Lige majstrov, ktorá bude mať nový formát a do jej skupinovej fázy postúpi až 36 družstiev. Slovan začne v prvom predkole 9. alebo 10. júla, pričom meno svojho súpera spozná na žrebe vo francúzskom Nyone 18. júna.
 
Autor: Róbert Buček
Foto: ŠK Slovan Bratislava
 

Retronoviny - dobré noviny pre dobrých ľudí z Ružinova
Evid. č.: EV 4454/11 - ISSN 1338-5739
Vydáva WEON group, a.s.

Design & programming by MK Advertising