Kategória: ŠportČíslo: 02/2020

Slovan príjemne prekvapil

 

Slovanu sa po návrate do Tipsport ligy darí. Momentálne je jasné, že belasí sa predstavia v play-off. V hre je ešte aj prvenstvo po základnej časti súťaže. Pre mnohých je to nečakaná sezóna.

Keď bratislavský Slovan pred začiatkom nového ročníka lepil káder, veľa ľudí mu šancu nedávalo. Všetci boli zvyknutí na druhú najlepšiu ligu sveta, veľké mužstvá ako SKA Petrohrad či CSKA Moskva, ktoré zakaždým vypredali Zimný štadión Ondreja Nepelu. Predstava, že sa fanúšikovia prídu pozerať na Detvu či Nové Zámky, nevzbudzovala tú pravú športovú vášeň. Nad klubom sa vznášal mrak neistoty.

 
Bolo to však iba o prvotnom impulze. Niečo ako keď dlho nevidíte starého známeho a na stretnutí čakáte, kým príde moment, keď to klapne. Ľudia v Bratislave majú hokej radi. Majú radi Slovan, jeho históriu i zápasovú kultúru. Netrvalo dlho a po úvodnom víťazstve nad Košicami a ďalšími dobrými výsledkami si spomenuli na to, o čom je naša liga. Série piatich či deviatich víťazných zápasov po sebe zobudili roky driemajúcu vášeň.
 
Absolutórium si v tomto prípade zaslúžia hráči a trénerský štáb. Dokázali totiž vrátiť ľuďom Slovan. Vdýchli klubu dušu a ukázali, ako sa bojuje od nuly. Už netreba pochybovať. O pár týždňov sa začína play-off, a preto treba veriť. Tak ako si veria slovanisti navzájom, tak ako veria samy sebe.
 
Hráči ako Abdul, Zigo, Puliš, Meszároš či St. Pierre dokážu Slovanu vyhrať zápasy a svojimi výkonmi aj namotivovať ostatných. Celá liga vie, že so Slovanom treba počítať, celá liga vie, že Slovan môže po návrate získať titul.
 
Posledné zápasy Slovana v základnej časti
12. 2. 18.00 – Slovan Bratislava vs. MAC Ujbuda
 
14. 2. 18.00 – Nitra vs. Slovan Bratislava
 
18. 2. 18.00 – Trenčín vs. Slovan Bratislava
 
21. 2. 18.00 – Slovan Bratislava vs. L. Mikuláš
 
 
TIM
Foto: Ilustračná foto
 
 

Retronoviny - dobré noviny pre dobrých ľudí z Ružinova
Evid. č.: EV 4454/11 - ISSN 1338-5739
Vydáva WEON group, a.s.

Design & programming by MK Advertising