Kategória: ŠportČíslo: 01/2023

Príliš skoré vypadnutie značky Slovan

Slovan Bratislava – to je najikonickejšia športová značka tak v našej futbalovej, ako aj v hokejovej súťaži. „Belasí“ majú rok čo rok v oboch najpopulárnejších kolektívnych športoch na Slovensku len tie najvyššie ciele. Preto vypadnutie hokejistov už vo štvrťfinále play-off znamená, že na sezónu 2022/2023 budú chcieť čo najskôr zabudnúť.
 
Obhajca majstrovského titulu nezvládol pozíciu favorita proti snažiacim sa Michalovciam. Výsledkom bola nečakaná prehra 2 : 4 na zápasy.
 
Príčiny neúspechu treba hľadať v strate formy už v závere základnej časti. Slovan v nej prehral až päť z ostatných ôsmich stretnutí a hoci mal pomerne výrazný náskok na čele tabuľky, nakoniec o prvenstvo v dlhodobej časti súťaže prišiel a prenechal ho Košiciam.
 
Slovanisti nevyužili fakt, že mohli byť pred štvrťfinále viac oddýchnutí. Michalovčania sa natrápili v kvalifikácii play-off s Trenčínom a očakávalo sa, či a koľko dokážu vzdorovať na papieri silnejšiemu tímu. Prvý duel ešte zverenci trénera Jána Pardavého zvládli (5 : 2), ale následne nastal zlom v sérii. Domáce zaváhanie (v predĺžení) a najmä dve michalovské domáce víťazstvá (jedno z toho tiež v predĺžení) priniesli pre východniarov tri postupové mečbaly za sebou. Prvý síce nevyužili, no v domácom prostredí si už v šiestom zápase po výhre 3 : 0 nenechali ujsť historický postup.
 
Kritizovaný tréner po vypadnutí hráčom nič nevyčítal 
„Určite je to neúspech,“ hodnotil sklamaný kapitán Slovana Michal Sersen. Aj on musel priznať, že jeho tím doplatil predovšetkým na slabú efektivitu streľby. Na michalovského brankára Stanislava Škorváneka vyslal Slovan 238 striel, z ktorých však padlo len 14 gólov; ani nie 6-percentná úspešnosť streľby bola najslabšia spomedzi všetkých ôsmich štvrťfinalistov.
 
Na trénera Bratislavčanov Jána Pardavého sa po vypadnutí i vzhľadom na predvedený herný prejav vzniesla pomerne ostrá kritika zo strany verejnosti. Päťdesiatjedenročný kouč po sérii priznal, že jeho tím určite mal na to, aby išiel ďalej. Hráčom však nič nevyčítal, keďže sa podľa jeho slov snažili a odviedli maximum.
 
Na Slovane teraz musia skonsolidovať sily, poučiť sa z chýb a veriť, že v najbližšom ročníku podstatne lepšie načasujú formu na vrchol sezóny.
 
Výsledky Slovana Bratislava vo štvrťfináleplay-off Tipos extraligy:
 
Slovan – Michalovce 5 : 2
Slovan – Michalovce 2 : 3
po predĺžení
Michalovce – Slovan 3 : 2
po predĺžení
Michalovce – Slovan 3 : 1
Slovan – Michalovce 4 : 0
Michalovce – Slovan 3 : 0

 

Autor: Róbert Buček
Foto: HC Slovan Bratislava
 

 

Retronoviny - dobré noviny pre dobrých ľudí z Ružinova
Evid. č.: EV 4454/11 - ISSN 1338-5739
Vydáva WEON group, a.s.

Design & programming by MK Advertising