Kategória: ŠportČíslo: 09/2013

Benicky Hockey Centre

Nachádza sa v novozrekonštruovanom Zimnom štadióne Ondreja Nepelu. Moderné hokejové centrum BHC sa môže pýšiť tým, že zakladá svoju činnosť na najnovších trendoch, technológiách a systémoch, ktoré kombinuje
s poznatkami a so skúsenosťami p. Dušana Benického s jeho profesionálnym tímom.

Realizácia tohto výnimočného tréningového systému práve na Slovensku v Bratislave umožňuje pokračovať vo výchove mladých talentov a vytvára priestor pri zveľaďovaní ich fyzických a psychických zručností. Tento proces vytvára vynikajúce predpoklady pre vytvorenie konkurencieschopných hráčov, ktorí sa budú môcť uplatniť v súťažiach s tými najvyspelejšími krajinami, a tak pokračovať v úspešných hokejových tradíciách.
Centrum pozostáva z niekoľkých častí, ktoré poskytujú možnosti na rozfázovaný a komplexný tréning. Nachádza sa tu dvojitý trenažér (SKATEMILL), strelecký trenažér (RAPID SHOT), trenažér zručnosti (RAPID HANDS), minitelocvičňa (GYM) a taktiež rehabilitačná časť na zotavenie po tréningu.

Základom komplexnej prípravy jednotlivca je výskum a podrobná analýza, testovanie a meranie jeho zručností a výkonov systémom NHL, pričom sa zameriava predovšetkým na efektivitu korčuľovania formou šetrenia energie.
Nezanedbateľnú úlohu hrá aj psychologická príprava jednotlivca, ktorá spočíva vo vytváraní sebavedomej osobnosti, ktorej prvoradým cieľom je zlepšovanie vlastného výkonu v prospech tímu.

BHC slúži aj ako rehabilitačné a rekondičné centrum so špičkovými fyzioterapeutmi na znovuobnovenie motoriky hráčov po zraneniach a operáciách. Okrem tréningového systému tu záujemcovia majú k dispozícii aj relaxačné centrum a spoluprácu so špičkovými športovými psychológmi. Pri napĺňaní svojich cieľov využíva BHC najmodernejšiu audiovizuálnu techniku.

SKATEMILL – je špeciálny prístroj na báze bežiaceho pásu, uspôsobený pre potreby hokejistov, resp. korčuliarov (rozhodcovia, krasokorčuľovanie). Pravidelný tréning na trenažéri s know-how Benicky system umožňuje hráčom lepšie, rýchlejšie a efektívnejšie korčuľovanie. BHC má dva trenažéry, takže ponúka možnosť trénovať viacerým hráčom naraz a zároveň rozvíjať okrem korčuľovania aj celkový prehľad, palicovú techniku a streľbu, čím sa zvyšuje a skvalitňuje multifunkčnosť jednotlivca. Tréning je vysoko intenzívny a popri zvyšovaní techniky, efektivity korčuľovania a kondície poskytuje aj morálna a mentálna príprava.

GYM – určená na kompenzačné cvičenia, dynamický strečing, na ktoré je v kluboch málo času, preto dochádza k častým zraneniam hráčov. BHC prostredníctvom kompenzačných cvičení eliminuje možné zranenia a zároveň zosilňuje veľmi dôležité vnútorné svalstvo. GYM ďalej rozvíja výbušnosť, silu, dynamiku, rýchlosť a najmä stabilitu (balance). Kombináciou trenažéru a telocvične budú dosahovať hráči ešte lepšie športové výkony.

Retronoviny - dobré noviny pre dobrých ľudí z Ružinova
Evid. č.: EV 4454/11 - ISSN 1338-5739
Vydáva WEON group, a.s.

Design & programming by MK Advertising