Sekaná plnená hríbmi
Potrebujeme:
200 g hríbov, 1 veľkú cibuľu, soľ, 3 vajcia, 250 g mletého bravčového a hovädzieho mäsa, soľ, mleté čierne korenie, 30 g strúhanky, olej
Postup:
Najprv si pripravíme plnku. Ošúpanú a posekanú cibuľu opražíme na oleji a pridáme očistené a pokrájané hríby. Osolíme ich a udusíme vo vlastnej šťave. Nakoniec pridáme dve rozšľa-hané vajcia a miešame do zhustnutia. Mleté mäso osolíme, okoreníme a zmiešame s vajcom a so strúhankou a na doske posypanej strúhankou ho roztlačíme do tvaru obdĺžnika. Na vrch rozotrieme po celej ploche plnku, zmes stočíme, sformujeme do valčeka a dáme do pekáča vymasteného olejom. Upečieme v predhriatej rúre.
Alžbeta Slováková
Snímky: autorka