Tajomstvá šéfkuchára
To je ďalšia alternatíva obeda či večere, ktorú v obchodnom centre RETRO ponúka TIKI PUB. Príjemné posedenie s priateľmi alebo rodinou, ktoré chcete prežiť s domáckou várou, sa dá absolvovať v sympatickom interiéri, ale aj na terase, kde na vás siahajú blízke stromy. Letná idylka, ktorej pomáha aj Jaroslava Oswaldová. „Chceli sme zákazníkom ponúknuť typickú domácu stravu. Preto v našom jedálnom lístku nájdete jedlá, na ktoré iné reštaurácie už zabudli. Pečené rebrá, držkovú polievku, cesnakovú v bosniaku, tvarohovú štrúdľu, nakladané olomoucké syrčeky, pravú cigánsku pečienku a skutočne poctivý rezeň,“ hovorí sympatická kuchárka. Porcie sú úctyhodné, ako keď vám dopraje a naloží na tanier mama. A menu je tiež poskladané z klasiky, ktorá evokuje spomienku na kuchyňu starkej. Po maďarskom guláši alebo kôprovom prívarku s fašírkou sa len tak zapráši. Neraz sa musia ďalšie porcie ešte dorábať. Zvládať päťdesiat menu však pre skúsenú kuchárku, ktorá roky pracovala v povestnej reštaurácii U františkánov, nie je problém. „Zvládne sa aj raz toľko alebo i viac, ak treba. Všetko je otázka organizácie práce, činnosti si treba správne zadeliť,“ vysvetľuje majsterka varešky. Hneď ráno, kým sa teraz v lete nevyšplhajú teploty, sa pečú rebrá a uvarené kolená a varia sa polievky a guláš. Tekuté jedlá sa rýchlo v studenej vode schladia a uložia do chladničky, aby sa nepokazili. Nechať ich na sporáku v horúčavách by bola pohroma. Cez obed sa kmitá a keď je čas, robia sa prípravné práce na nasledujúci deň. A keď príde hosť, ktorý má chuť na vyprážaný syr a nie je veľa ľudí, kuchárka je schopná pripraviť pochúťku aj s obalením v strúhanke za pár minút. Pani Jarka starú slovenskú kuchyňu skutočne miluje, preto ochotne varí slivkové gule či bryndzové halušky. Žiadne hotové z vrecka, ale poctivé, na ktoré si ošúpe a nastrúha zemiaky a zarobí cesto. Môžete sa presvedčiť.