Kategória: Kultúra a relaxČíslo: 02/2015

Vajcia v aspiku

 
Potrebujeme:
5 vajec, 2 sardely, 50 g masla, 1 lyžicu mlieka, 120 ml šľahanej smotany, kaviár, 
500 ml aspiku, citrón, citrónovú šťavu, soľ, horčicu, mleté čierne korenie, zelenú petržlenovú vňať
 
Ako postupovať: 
Vajcia uvaríme natvrdo, ošúpeme a prekrojíme. Vybrané žĺtky pretrieme cez sito. V miske vymiešame maslo a pridáme žĺtky, sardely navlhčené mliekom, citrónovú šťavu z polovice citróna, pol lyžičky horčice, mleté čierne korenie a soľ a dobre premiešame.Nakoniec do zmesi zamiešame ešte smotanu. Zmes pomocou cukrárenského vrecúška nastriekame do polovíc bielkov, ktorých konce sme predtým odrezali, aby sa dali postaviť. Posekaný aspik naaranžujeme na misu a postavíme doň polovice plátkov citróna a vajcia s plnkou, ktorú ešte prizdobíme kaviárom a petržlenovou vňaťou.
 

Retronoviny - dobré noviny pre dobrých ľudí z Ružinova
Evid. č.: EV 4454/11 - ISSN 1338-5739
Vydáva WEON group, a.s.

Design & programming by MK Advertising