Kategória: Kultúra a relaxČíslo: 02/2015
Vajcia v aspiku
30. marec 2015 - 13:45
Potrebujeme:
5 vajec, 2 sardely, 50 g masla, 1 lyžicu mlieka, 120 ml šľahanej smotany, kaviár,
500 ml aspiku, citrón, citrónovú šťavu, soľ, horčicu, mleté čierne korenie, zelenú petržlenovú vňať
Ako postupovať:
Vajcia uvaríme natvrdo, ošúpeme a prekrojíme. Vybrané žĺtky pretrieme cez sito. V miske vymiešame maslo a pridáme žĺtky, sardely navlhčené mliekom, citrónovú šťavu z polovice citróna, pol lyžičky horčice, mleté čierne korenie a soľ a dobre premiešame.Nakoniec do zmesi zamiešame ešte smotanu. Zmes pomocou cukrárenského vrecúška nastriekame do polovíc bielkov, ktorých konce sme predtým odrezali, aby sa dali postaviť. Posekaný aspik naaranžujeme na misu a postavíme doň polovice plátkov citróna a vajcia s plnkou, ktorú ešte prizdobíme kaviárom a petržlenovou vňaťou.