Kategória: Kultúra a relaxČíslo: 05/2015
Recepty / September
3. september 2015 - 13:25
Zemplínska ruža
Potrebujeme:
500 g bravčového stehna, 100 g strúhanky, 5 uvarených vajec, 2 kapie, hladká múka, vajce, strúhanka, tuk na vyprážanie
Ako postupovať:
Mäso pokrájame na päť rezňov, vyklepeme ich a posolíme. Na každý rezeň uložíme pásiky kapie a zabalíme doň olúpané vajíčko. Zopneme špáradlom. Naplnené rezne obalíme v múke, rozšľahanom vajíčku a v strúhanke a vypražíme. Pred podávaním ich porozkrajujeme na štyri časti.
Šalátová polievka
Potrebujeme:
1 hlávka šalátu, 50 g údenej slaniny,
1 lyžica oleja, 1 lyžica hladkej múky, soľ, 500 ml mlieka, cukor, ocot, kôpor
Ako postupovať:
Umytý šalát pokrájame na pásiky. Slaninu pokrájanú na malé kocky posypeme múkou a chvíľu opražíme na oleji. Prilejeme mlieko. Dolejeme vodou, maximálne liter, a varíme 5 minút za stáleho miešania. Osolíme, ochutíme cukrom a octom. Pridáme šalát a kôpor. Už nevaríme.
Kokosové bonbóny
Potrebujeme:
1 balík detských piškót, 50 g margarínu, 30 g práškového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 50 g strúhaného kokosu, 50 ml rumu
Ako postupovať:
Margarín, práškový a vanilínový cukor v mise dobre vymiešame. Pridáme časť strúhaného kokosu a za stáleho miešania zapracujeme pomleté piškóty s rumom. Vytvarujeme guľky a obalíme vo zvyšnom kokose. Uložíme do papierových košíčkov.