Kategória: Kultúra a relaxČíslo: 10/2018
Recepty / Október
25. október 2018 - 12:11
Čokoládové gaštany
Potrebujeme:
250 g jedlých gaštanov, 50 g práškového cukru, tmavú čokoládovú polevu
Ako postupovať:
Gaštany narežeme na krížik a varíme 30 minút, ktoré následne olúpeme. Pomocou mixéra vytvoríme pyré. Pridáme cukor. Vytvarujeme guľky v tvare gaštanov. Guľky v čokoláde vymáčame tak, aby sa zachoval výzor gaštana. Prajeme dobrú chuť.
Paradajková nátierka
Potrebujeme:
2 paradajky, 1 cibuľu, 1 syr v črievku, majonézu, soľ podľa chuti, bazalku
Ako postupovať:
Paradajky namočíme do horúcej vody a potom ich olúpeme. Následne vymixujeme. Pridáme nastrúhanú cibuľu, syr v črievku a zamiešame. Pridáme majonézu a dochutíme soľou. Podľa chuti môžeme pridať čili. Hotovú nátierku ozdobíme bazalkou.
Domáci zázvorový čaj
Potrebujeme:
2 PL zázvoru, 1 citrón, 4 vetvičky mäty, 1 PL medu
Ako postupovať:
Zázvor ošúpeme, nastrúhame na hrubom strúhadle. Zalejeme ho pol litrom vriacej vody a necháme 5 minút lúhovať. Citrón nakrájame na kocky bez šupky. Všetko spolu aj s natrhanou mätou premiešame. Necháme lúhovať ďalších 5 minút, potom scedíme a osladíme medom.