Kategória: Kultúra a relaxČíslo: 04/2017

Recepty / November

 

Vianočná hríbová polievka

Potrebujeme:
100 g sušených húb, 75 g masla, 3 lyžice hladkej múky, 1 cibuľu, 1 smotanu na varenie, ocot, soľ, 3 l vody
 
Ako postupovať:
Cibuľu opražíme na masle, pridáme polovicu múky a spravíme zápražku. Zalejeme studenou vodou, osolíme a pridáme pokrájané hríby. Varíme trištvrte hodinu, potom zahustíme zmesou zvyšnej múky a smotany. Polievku necháme tri minúty prevrieť a podľa potreby dochutíme octom.

 

 

Vianočný likér

Potrebujeme:
500 ml nesladeného kondenzovaného mlieka, 2 lyžice rozpustnej kávy, 150 ml whiskey, 1 lyžičku vanilkového extraktu alebo 1 balíček vanilkového cukru, 3 plné lyžice práškového cukru, 200 ml smotany na šľahanie

Ako postupovať:
Kondenzované mlieko, kávu, whiskey, vanilkový extrakt a práškový cukor rozmixujeme na jednotnú hmotu. Pridáme smotanu a premiešame. Môžeme okamžite podávať.

 

 

Čokoládový chlebíček

Potrebujeme:
100 g masla, 150 g práškového cukru, 5 žĺtkov, 150 g uvarených zemiakov v šupke, 100 g čokolády, 6 lyžice hrubej múky, 5 bielkov, 2 balíčky vanilínového cukru, čokoládovú polevu

Ako postupovať:
Vymiešame spolu maslo, cukor a žĺtky. Pridáme najemno nastrúhané zemiaky, nahrubo postrúhanú čokoládu, múku, vanilínový cukor a tuhý sneh z bielkov. Cesto dáme do vymastenej a múkou vysypanej formy a vo vyhriatej rúre upečieme pri miernej teplote. Keď bude chlebík vychladnutý, vyklopíme ho a polejeme čokoládovou polevou.

 

Retronoviny - dobré noviny pre dobrých ľudí z Ružinova
Evid. č.: EV 4454/11 - ISSN 1338-5739
Vydáva WEON group, a.s.

Design & programming by MK Advertising