Netradičný šošovicový šalát
Potrebujeme:
1/2 hrnčeka šošovice, 1/2 hrnčeka pekanových orechov, 1/3 hrnčeka syra feta, ½ PL medu/javorový/agave sirup, 1 PL olivový olej, 1 ks limetka
Ako postupovať:
Šošovicu namočíme na pár hodín do vody. Potom šošovicu uvaríme v mierne osolenej vode domäkka. Hrozno nakrájame na polovičky a dáme do misky spolu so šošovicou a nasekanými orechmi. Na zálievku v menšej miske zmiešame med, olivový olej a šťavu z limetky a polejeme ňou šalát. Pred servírovaním nadrobíme na šalát feta syr.
Ryžové rezance s kuracím mäsom
Potrebujeme:
400 g ryžových rezancov, 500 g kuracích pŕs, 4 PL arašidového masla, 3 PL sójovej omáčky, 1 PL medu, 1 PL sezamu, 1 jarná cibuľka, 1/2 ČL nastrúhaného čerstvého zázvoru, soľ, čili korenie, 2 strúčiky cesnaku, 1 PL vínneho octu, 1 ČL olivového oleja
Ako postupovať:
Ryžové rezance uvaríme vo vriacej osolenej vode. V hrnci zmiešame arašidové maslo s octom, so sójovou omáčkou, s medom, koreninami, nastrúhaným zázvorom, so soľou a s prelisovaným cesnakom. Následne prevaríme. Na olivovom oleji ugrilujeme nakrájané kuracie prsia na kocky. Pridáme soľ a korenie. Uvarené cestoviny scedíme, zmiešame ich s omáčkou a kuracím mäsom. Posypeme sezamom a nasekanou jarnou cibuľkou.
Chia puding
Potrebujeme:
200 ml mandľového/kokosového mlieka, 3 lyžice chia semienok, 1/2 banánu, 1 ČL medu, čerstvé bobuľovité ovocie
Ako postupovať:
Banán rozmixujeme s mliekom. Pridáme 3 lyžice chia semienok a na 15 minút necháme semienka napučať. Neskôr dosladíme medom. Na vrch vzniknutého pudingu ozdobíme čerstvým ovocím podľa chuti. Na 15 minút dáme puding do chladničky a podávame.