Kategória: Kultúra a relaxČíslo: 01/2017
Recepty / Február
6. február 2017 - 13:32
Kukuricová polievka
Potrebujeme:
1 väčšiu konzervu sterilizovanej sladkej kukurice, 1 cibuľu, 2 zemiaky, 1 väčšiu mrkvu, smotanu na varenie, zeleninový bujón, čierne korenie, karí korenie, soľ
Ako postupovať:
Na oleji si osmažíme cibuľku a nastrúhanú mrkvu. Pridáme kukuricu aj s nálevom a na kocky nakrájané zemiaky, bujón, korenie a zalejeme pol litrom vriacej vody. Varíme, kým zemiaky nezmäknú a vymixujeme. Pridáme smotanu na varenie a chvíľu povaríme. Osolíme podľa chuti a môžeme servírovať.
Plnené šampiňóny
Potrebujeme:
8 veľkých šampiňónov, 1 cottage syr, 1 cibuľu, olivový olej, červenú papriku, 100 g strúhaného syra, 2 strúčiky cesnaku, korenie, soľ
Ako postupovať:
Šampiňóny si očistíme a odstránime nožičku. Tú si nakrájame nadrobno spolu s cibuľou a paprikou a osmažíme na panvici. Odstavíme z panvice, pridáme cottage syr, prelisovaný cesnak a korenie. Šampiňóny si osolíme a plníme ich pripravenou zmesou. Navrch posypeme strúhaným syrom. Pečieme pri 180 stupňoch približne 20 minút. Môžeme podávať s varenými zemiakmi.
Malinový kokteil
Potrebujeme:
100 g malín, 250 g vanilkovej zmrzliny, 2 vrecká ovocného čaju
Ako postupovať:
Vrecká čaju necháme 8 minút lúhovať. Vychladený čaj v mixéri zmiešame s malinami a so zmrzlinou. Pyré plníme do misiek a ozdobíme zvyšnými malinami alebo čerstvou mätou.