Aby sme nezabúdali
Jeho dobrý stav zabezpečujú nenasýtené mastné kyseliny, pred vonkajším vplyvom ho dokáže chrániť železo, zinok, vitamíny C, E a skupiny B či antioxidanty a myslenie urýchľuje minerálna látka bór. Konkrétne treba konzumovať pravidelne čerstvú zeleninu, hrozno, jablká, hrušky, broskyne, čierne ríbezle, sušené slivky a jablká, orechy a semiačka, strukoviny, obilniny, zemiaky, jogurty, ale v prvom rade ryby, rybí olej a morské živočíchy, ktoré zároveň znižujú riziko Alzheimerovej choroby. Zdrojom energie pre nervovú sústavu je cukor a úplne najrýchlejším čokoláda, ktorá by nemala chýbať vo výbave nielen horolezcov a športovcov, ale aj študentov, ktorí sa chystajú na skúšku. Je zdravšia ako energetický nápoj.