Kategória: Životný štýlČíslo: 12/2014
Zahrejme sa aj jedlom
8. december 2014 - 15:23
Pred zimou nás neochráni len hrubý šál a kožušinové rukavice, ale aj jedlo. Hlavne pokrmy a potraviny, ktorými sa zohrejeme zvnútra. Ak chceme chladu a mrazu lepšie odolávať, mali by sme pri varení používať viac korenia, piť častejšie teplý punč a horúci čaj, hlavne šípkový a zázvorový, a konzumovať:
• horúce polievky, najmä strukovinové a kapustové,
• baraninu, jahňacinu a morské ryby,
• sóju, ryžu, hrach, pohánku a krúpy,
• zázvor a škoricu ako súčasť múčnikov a keksov,
• cibuľu, cesnak, chren, baklažán, špargľu, šampiňóny i pór,
• datle a sušené jablká i marhule,
• kozí a plesňové syry,
• vlašské orechy a mak.
Alžbeta Slováková