Kategória: Životný štýlČíslo: 12/2014

Zahrejme sa aj jedlom

 
Pred zimou nás neochráni len hrubý šál a kožušinové rukavice, ale aj jedlo. Hlavne pokrmy a potraviny, ktorými sa zohrejeme zvnútra. Ak chceme chladu a mrazu lepšie odolávať, mali by sme pri varení používať viac korenia, piť častejšie teplý punč a horúci čaj, hlavne šípkový a zázvorový, a konzumovať:
 
• horúce polievky, najmä strukovinové a kapustové,
• baraninu, jahňacinu a morské ryby,
• sóju, ryžu, hrach, pohánku a krúpy,
• zázvor a škoricu ako súčasť múčnikov a keksov,
• cibuľu, cesnak, chren, baklažán, špargľu, šampiňóny i pór,
• datle a sušené jablká i marhule,
• kozí a plesňové syry,
• vlašské orechy a mak.
 
Alžbeta Slováková 
 

Retronoviny - dobré noviny pre dobrých ľudí z Ružinova
Evid. č.: EV 4454/11 - ISSN 1338-5739
Vydáva WEON group, a.s.

Design & programming by MK Advertising