Kategória: Dobrý život v RužinoveČíslo: 01/2016
Tradičný úspech zabíjačkových dní
16. február 2016 - 12:34
Aj tento rok sa tradične v Ružinove konali zabíjačkové dni, tentoraz sa však podujatie odohralo v Parku Andreja Hlinku, kde v príjemnom prostredí pod stromami ľudia degustovali klobásky, cigánske pečienky, domáce liehoviny, čerstvo vytopené oškvarky, ovarovú polievku či zabíjačkovú kašu.
A keďže počasie celej udalosti prialo, mohli tímy mestskej časti Ružinov, dobrovoľných hasičov z Prievozu či ružinovských hokejbalistov naplno predviesť svoje kulinárske umenie pri príprave zabíjačkovej kapustnice. Milovníkov klobások potešili majstri vo výrobe týchto nezdravých pochúťok, ktorí na toto podujatie pricestovali až z Nových Zámkov.
Táto časť programu, naopak, rozhodne nepotešila zástupcov komunity 269 (skupina ľudí spájaných solidaritou s obeťami zvieracieho holokaustu, ako uvádza ich hlavná fanúšikovská stránka na Facebooku), riadiacich sa heslom: Vegánstvo, súcit, oslobodenie zvierat. Tí zavítali do Parku Andreja Hlinku aj s neprehliadnuteľným transparentom znázorňujúcim ich postoj k podobným akciám. „Sem-tam sa pri nás zastavia nejakí ľudia, aby nás počastovali spŕškou vulgarizmov, ale na to sme si už zvykli,“ vysvetlila jedna z prítomných členiek.
O čosi spokojnejší mohli byť protestujúci ľudia pri pohľade na priestor parku, ktorý sa nachádza bližšie k DK Ružinov. Ten totiž patril mimoriadne obľúbeným farmárskym trhom. Na pultoch totiž lokálni výrobcovia prezentovali produkty, ako sú syry, víno či sladkosti z domácej výroby. Ružinovskú zabíjačku spestrili folklórne a country vystúpenia, ale aj cigánska hudba.
Timo